Το ούζο Πλωμαρίου με τη χαρακτηριστική γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα, περιέχει μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, γλυκάνισο Λισβορίου, μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια, αστεροειδές, κανέλα, μοσχοκάρυδο, εκχυλίσματα μαστίχας Χίου, διάφορα βότανα της Λεσβιακής γης και αλάτι από τις αλυκές Καλλονής Λέσβου. Η παραγωγή του αποστάγματος, διαρκεί 9 ώρες. Κατά τη διάρκειά της, ξεκινά ο βρασμός, οι ατμοί ψύχονται και το υγρό της συμπύκνωσης οδηγείται σε ένα δοχείο. Η απόσταξη γίνεται σε μικρούς, χειροποίητους χάλκινους αποστακτήρες, τους άμβυκες, που είναι η μόνη σωστή μέθοδος παραγωγής. Πριν καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με το μαλακό νερό, ώστε το ούζο να αποκτήσει τον επιθυμητό αλκοολικό τίτλο. Εδώ, σε φιάλη των 200ml.